Spørgsmål om fisk

Hvordan finder du frem til kvaliteten på en fisk?

Kvalitet på en fisk afhænger af mange forskellige faktorer.
Følgende bør du spørge din fiskehandler om:

Hvornår er fisken fanget?
Er det en vildtfanget fisk?
Er det en opdræts fisk?
Hvilket havområde har fisken levet i?
Hvilken årstid er fisken fanget?
Hvordan er fisken fanget? Krog- trawl- garnfanget?
Hvordan er fisken aflivet?
Hvordan er fisken håndteret efter aflivning ombord?
Hvordan er fisken iset / pakket?
Hvor langt imellem fangs- og salgstidspunkt – Hav til bord?
Er fisken MSC certificeret / godkendelse for bæredygtigt fiskeri af vildtfanget fisk?
Er fisken ASC certificeret / godkendelse for ansvarligt fiskeopdræt.
m.m.m…

Breaking New´s

Fødevarestyrelsen på Færøerne informerer at seafood produkter fra Færøerne ikke indeholder risiko for Corona smitte og er derfor ikke årsag til nogen Covid-19 spredninger.

Færøerne er for øvrigt, som et af de eneste lande i verden uden Corona smittede overhoved og er derfor blandt de sikreste lande at aftage fødevarer fra.

Yderligere info klik her